Rimnersbadets logga
Klicka här för sökruta

Sök

50-metersbassäng med SM-standard

Rimnersbadets 50-metersbassäng har höj- och sänkbart golv och avancerade startpallar. Det finns plats för 1 100 åskådare vilket uppfyller SM-kraven i 25-meterstävlingar. Sist men inte minst finns hopptorn i tre höjder och mål för undervattensrugby.

SM-standard med plats för 1100 åskådare

Vår 50-metersbassäng har 10 banor med avancerade startpallar som uppfyller kraven vid SM-tävlingar i 25 meter. Startpallarna är utrustade med teknik som känner av när någon lämnar startpallen.

Det finns en läktare med plats för 500 personer som kan kompletteras med ytterligare 600 platser. Totalt kan Delfinen erbjuda 1100 platser för åskådare vilket uppfyller SM-kraven i 25-meterstävlingar.

Höj- och sänkbart bassänggolv

Tack vare ett höj- och sänkbart golv i mitten av bassängen kan Delfinen användas till olika aktiviteter. Mittensektionen kan delas av med avskiljande väggar vilket erbjuder flera möjligheter:

  • Bassängen kan delas av i tre olika sektioner, en del för 25-meters simning, en mittendel för annan aktivitet, och en djupdel för hoppning.
  • Delfinen kan avgränsas så att exempelvis 6 banor har tillgång till en 25-metersbassäng, och 4 banor har tillgång till en 50-metersbassäng.
  • Det höj- och sänkbara mittenpartiet kan sänkas ned till botten om man vill använda hela bassängen som en 50-metersbassäng.

Hopptorn med tre höjder och mål för undervattensrugby

I den djupare delen av 50-metersbassängen finns ett hopptorn med tre avsatser för hopp. En från 5 meters höjd, en från 3 meters höjd och en från 1 meters höjd.

Delfinen är 3,8 meter djup i den djupaste delen och 2 meter djup i den grundaste delen.

Sidan uppdaterad: